Our Schemes

Filter By:

Clear Filters

Showing Results For:

Commercial Build
mailto

Scarborough Indoor Market

£2.2m

Scarborough Indoor Market - £2.2m

Refurbishment works were undertaken to the 1830's Grade II listed market hall to encourage new businesses and visitors into the market.

The externals of the building were repaired and cleaned while inside a new mezzanine level was installed to create additional trading spaces. Given the considerable slope around the site, a new access ramp to the building was created to improve accessibility.

The new mezzanine level provides an additional 14 units of mixed sizes for businesses to trade, whilst maintaining the sense of space and light within the building.

Refurbishment of the ground floor provides 19 semi-permanent island stalls and temporary stalls which can be moved to provide alternative layouts.

The existing listed staircases were retained and restored, while two new staircases were constructed and a new lift installed. A lift and staircase previously installed in the 90's were removed and replaced with retail space.

The design reflects a contemporary Victorian/thirties design and retains as many of the original features as possible such as the balustrade, flooring and large arched windows. Adaptation works were completed to the original balustrade to ensure it meets health and safety requirements.

The works were completed in phases to enable the market hall to remain fully operational throughout.

North Moor House

£5.7m

North Moor House - £5.7m

North Moor House is located North of the market town, Northallerton.

The development will see the creation of a new central Community Mental Health Team base, which will provide both staff accommodation and clinical facilities for specialist community mental health services.

The hub will be accessed via the construction of a new road which directly junctions the Northallerton Link Road.

With a three, two and one step down design, the building aims for a contemporary 21st century interpretation and has been developed through consultation with service users, carers and clinical staff to become a ‘landmark building’.

Logic

£3.9m

Logic - £3.9m

The scheme consisted of the construction of an 80,000ft2 steel portal warehouse shell encompassing office accommodation, welfare facilities and 100 space car and HGV park.

All external hard and soft landscaping works were completed, as well as necessary flood alleviation works.

Sutherland Building

£4.9m

Sutherland Building - £4.9m

An extension was constructed within the service courtyard of the Grade II listed Sutherland Building to provide studio space, a student hub and academic offices.

The extension utilises a contemporary blend of materials that complement the design of the Sutherland Building.

Refurbishment works were undertaken within the existing building including; new lighting, flooring and decoration.

Winchester Avenue

£7.1m

Winchester Avenue - £7.1m

Winchester Avenue is a development of 60 extra care apartments, complete with communal facilities and secure landscaped grounds. The accommodation allows residents to live independently with easy access to social activities and care support.

Designed in line with the University of Stirling’s Design Criteria for Dementia Care, the apartments provide accessible, open plan, adaptable living areas with domestic feeling kitchens and wet rooms.

To encourage community interaction and reduce isolation, the ground floor includes a communal lounge and dining area, occupational therapy space, hairdressing salon, mobility buggy store and areas for staff and carers.

National Conservation Centre

£5.5m

National Conservation Centre - £5.5m

The scheme transformed the derelict Engine Shed into a world leading education centre for building conservation.

The building contains a learning and visitor centre, along with a purpose-built 3D theatre.

Whilst retaining much of its original fabric and character, the existing building was extended to the East and the West with modern timber frame extensions.

The East extension provides office space, design studios and laboratories. The West extension includes a reception area, entrance and further teaching and seminar spaces.

To preserve the centre's heritage, the original windows were removed, refurbished and re-installed. The original roof was stripped back, cleaned and the slate dressed for re-instatement.

Diagnostic and Treatment Centre

£5.6m

Diagnostic and Treatment Centre - £5.6m

The two-storey, diagnostic and treatment centre provides purpose built, modern, high quality premises specifically designed to cater for community renal dialysis and day surgery.

The facility is a first of its kind in the area with such specialist equipment under one roof which improves patient accessibility to facilities and helps alleviate pressures upon existing facilities.

The centre is located at Belmont and serves patients from the North Eastern areas of Durham and beyond. The location was chosen due to its proximity to the A1, making it easy to locate and access.

The treatment centre provides consultant and treatment rooms, as well as a large reception and waiting area which provides more space and comfort for patients.

The building maximises the use of natural light with the internals providing space for both staff and patients.

The facility is split so that dialysis and theatre accommodation are located on the first floor and the consulting, treatments, diagnostics and staff accommodation are located on the ground floor.

The floor layouts ensure future flexibility and the option of future change of use if required. Room sizes have been standardized and soundproofed to ensure that rooms are private, flexible and can be used for a variety of purposes.

Eagles Community Arena

£5.9m

Eagles Community Arena - £5.9m

The Eagles Community Arena is situated on a derelict parcel of land based in Elswick, Newcastle.

The development saw the construction of a 2,800-seater venue and 300 space car park, providing the Newcastle Eagles Basketball Team and the Eagles Community Foundation with their own home for the first time.

The arena provides a facility for the local community, schools and junior clubs, as well as the ability to host tournaments and corporate events.

A professional kitchen was installed as well as an operational community café based within the entrance lobby.

During the planning and design phase, the end user requirements were at the forefront to ensure a facility that was usable for all.

The size and flexibility of the facility allows a number of different activities to run at the same time, serving the needs of different user groups.

Sport England provided support and guidance throughout the process.

Adherence to Sport England requirements ensured accessibility and attractiveness to a variety of stakeholders, with fixtures and fittings being capable of withstanding considerable use giving the building a minimum expected lifespan of 60 years.

Robert Burns’ Birthplace Museum

£9.7m

Robert Burns’ Birthplace Museum - £9.7m

The project comprised the creation of a new Robert Burns Birthplace Museum and Visitors Centre. The scheme incorporated both refurbishment of and extensions to the existing historic and listed buildings, as well as extensive new build.

A landmark museum was constructed provided exhibition space together with a reception, café, catering and office space. Refurbishment, upgrading and restoration works were undertaken to the listed Burns Cottage and the 1906 museum building which converted the buildings into an education facility.

External works included the design, fabrication and erection of a new timber footbridge, linking the museum building with extensive parkland and the Burns Cottage and Education Pavilion.

Boho Zone North

£5.2m

Boho Zone North - £5.2m

Boho Zone North is a development of 40 new-build contemporary apartments for affordable rent. Contemporary in its design, the building is part-three and part-four-storeys with two parking courts.

The scheme is an affordable, residential-led development targeting younger professionals and providing choice of much-needed quality housing in the Middlehaven regeneration area of Middlesbrough.

Northshore Innovation Centre

£5.3m

Northshore Innovation Centre - £5.3m

The project comprised the construction of a three-storey 36,000ft2 Innovation Centre. The building includes individual cellular areas, meeting rooms, offices, conference suites and reception area.

Works were undertaken externally to create a new roundabout, access road and associated car park.

De Wint Court Extra Care Housing

£9.2m

De Wint Court Extra Care Housing - £9.2m

Delivered by our commercial build division, De Wint Court is a new extra care development comprising of 50 one-bedroom apartments and 20 two-bedroom apartments with supported accommodation facilities.

The facility will be constructed over two and three storeys and will include additional amenities such as a public restaurant, public hair salon, wellbeing centre, lounge and a 35-space car park for residents and their families to use.

The site is located south west of Lincoln City Centre and is within a predominantly residential area. The existing vacant two storey sheltered accommodation building will be demolished to make way for the new extra care facility.

Stockton Crematorium

£5.7m

Stockton Crematorium - £5.7m

Stockton Crematorium is constructed on open land that had previously been used as school playing fields. The modern single storey building includes two service chapels and is surrounded by landscaped remembrance gardens.

Within the building there are two chapel wings with lobby and chapel, small waiting area, accessible toilets and access to a courtyard garden. The design has ensured the two wings are separated by the committal area, crematory equipment and staff offices and facilities.

Externally there is a porte-cochere for each wing and landscaped gardens include a memorial garden, memorial wall and Gardens of Remembrance. Additional works included construction of a new access road and car park.

Cleveland Community Safety Hub

£10.7m

Cleveland Community Safety Hub - £10.7m

The 36,000ft2 Cleveland Community Safety Hub provides a modern day, innovative and efficient headquarters for Cleveland Police Force and partner agencies.

The Community Safety Hub houses the core function of the Police Force, the control room, the Senior Management Team and Police and Crime Commissioner for Cleveland.

Internally, the main entrance includes a café and community facilities and the open office space provides flexible and alternative working areas.

Car parking facilities include 205 staff parking spaces along with 24 visitor spaces. A small memorial garden/space is included in the approach to site for both staff and visitors to use, its location is intended to be a public recognition and contemplation space.

Modern construction methods and innovative technologies have provided a state-of-the-art building which has reduced running costs by £200,000 per year compared to those of the former Headquarters.

Energy usage is minimised through LED lighting and water saving WCs, and power is generated from the array of Photovoltaics. An attenuation pond has been constructed to allow attenuation from the application site and wider site.

100 tonnes of Teesside Steel was used in the construction of the scheme along with a further 140 tonnes from other British sites around the UK, further embedding it into the community.

Load More

Contact our Business Development Team

Please get in touch with our business development team, we are keen to hear about all potential business development opportunities.